Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechové medovníčky

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 ČL
sóda bikarbóna
1 ČL
mletá škorica
250 g
med
70 g
práškový cukor
100 g
mleté orechy
100 g
rastlinný tuk

Poleva:

2 ks
vaječečný bielok
240 g
práškový cukor
2 PL
citrónová šťava

postup

1.

V miske vymiešame med, cukor a vajíčka. Postupne primiešame rozpustený stužený tuk. Pridáme múku zmiešanú so sódou, mletými orechmi a škoricou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a vložíme na 4 hodiny alebo na celú noc do chladničky.

2.

Cesto približne 2 hodiny pred pečením vyberieme, aby malo izbovú teplotu. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C približne 6 minút. Upečené medovníčky necháme vychladnúť a potom ich ozdobíme citrónovou polevou.

3.

V miske si zmiešame bielka, preosiaty cukor a citrónovú šťavou. Poleva musí byť správne hustá a pri zdobení by mala byť prikrytá vlhkou utierkou. Polevu nalejeme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý otvor a pomaly perníky zdobíme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.