Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makovo-orechová bábovka s jablkami

8
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
práškový cukor
8 ks
vajce
8 PL
studená voda
1 ks
citrón
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
200 g
mletý mak
6 ks
jablko
50 g
polohrubá múka
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.

V miske vymiešame bielka na tuhý sneh. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, práškový a vanilkový cukor. Nakoniec vmiešame žĺtky.

2.

Jablká ošúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Primiešame ich k cestu spolu s makom, mletými orechmi a múkou.

3.

Formu na pečenie vymastíme a vysipeme múkou, naplníme ju cestom a vložíme do vyhriatej rúry. Bábovku pečieme pri teplote 180°C približne 50 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, potom ju vyberieme z formy, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.