Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cuketové placky s mrkvou

ingrediencie

1 ks
cuketa
1 ks
stredne veľká mrkva
1 ks
vajce
1/4 šálka
nastrúhaný parmezán
4 PL
celozrnná múka
1/2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 ČL
morská soľ
1 PL
panenský olivový olej

postup

1.
Nastrúhame cuketu na hrubo a mrkvu na jemno. Posolíme polovicou dávky a necháme 10 minút postáť.
2.
Vytlačíme vodu, ktorú cuketa pustila a pridáme vajce, syr, múku a kypriaci prášok do pečiva. Osolíme zvyškom soli a miešame, kým sa všetky suroviny spoja.
3.
Zo zmesi tvoríme stredne veľké placky, ktoré smažíme na oleji do zlatista približne 10 minút z každej strany. Podávame s jogurtovo-bylinkovým dresingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nuttela26
8.8.2014 21:01 | |
+38 -5
Tá doba pečenia z každej strany po 10 minút sa mi zdá strašne dlhá, to by bol z tej placky zhorený uhol :(
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.