Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Malinový džem s medovkou a limetou

ingrediencie

1 kg
maliny
500 g
kryštálový cukor
1 zväzok
medovka
1 balíček
Gelfix Extra DrOetker
šťava z limety

postup

1.
Celé stonky medovky skombinujeme s cukrom a necháme minimálne 12 hodín stáť v uzavretej nádobe (najlepšie cez noc). Na druhý deň medovku vyberieme.
2.
Maliny vložíme do prázdneho hrnca, mierne ich popučíme, pridáme šťavu z limety a privedieme do varu.
3.
Pridáme Gelfix a kryštálový cukor podľa návodu na obale. Varíme za stáleho miešania. Džem plníme do pripravených pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vendelincok
16.7.2014 09:50 | |
+2 -0
mam v tom zmatok :( co s tou medovkou? do toho cukru ide aj voda? bude to taky sladky nalev?
lieeenkaaa
23.7.2014 22:21 | |
+1 -4
neviem čo to je tu mätúce... jednoduchý postup s gelfixom, s tým, že medovka je najprv vložená do cukru, viď prvý krok, a o vode nie je ani slovo
Vendelincok
24.7.2014 10:02 | |
+2 -0
aha, takze ten do toho dzemu nejde medovka, ale cukor navonany medovkou.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...