Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené kura so zeleninou

ingrediencie

1 ks
kura
4 ks
paradajky
2 ks
paprika
130 g
čerstvé šampiňóny
1 strúčik
cesnak
1 ks
cibuľa
ks
tymian
ks
rozmarín
ks
soľ
ks
mletá červená paprika
ks
chilli korenie
1 PL
olej

postup

1.

Kurča umyjeme, osušíme a naporcujeme. Zo soli, korenia, mletej papriky, čili korenia a 1 PL oleja pripravíme marinádu. 

2.

Cesnak očistíme, nakrájame na kolieska a vložíme ho pod kožu kurčaťa. Kurča potrieme pripravenou marinádou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 minút. 

3.

Paradajky, papriky umyjeme a nakrájame. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. 

4.

Paradajky, papriky, šampiňóny a cibuľu premiešame so zvyšným olejom, ochutíme soľou, korením, tymianom a rozmarínom a po 40 minútach pečenia rozložíme okolo kurčaťa.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Turity
6.4.2018 15:05 | |
+1 -1
Heh u nás sa ide dneska na to, konečne grilovačka :) Asi ukážem tento recept priateľovi, nech ho v bge vyskúša
lauso
5.4.2018 14:56 | |
+2 -0
Ani nehovorte. Mna tento rok caka kupa grilu a nejak sa neviem rozhodnut, aky bude ten pravy
lentimo
4.4.2018 18:51 | |
+0 -2
Na tomto recepte sa neda asi nic pokazit. Az seem citim tu vonu pecenej kuraciny :)
benchro
5.4.2018 08:25 | |
+0 -0
no ale na grile by to bolo o hodne lepsie. taka vona uhlia, tej sa podla mna nevyrovna nic
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.