Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci slivkový lekvár

ingrediencie

5 kg
slivky
1 kg
cukor
1/8 liter
ocot

postup

Vykôstkované slivky pomelieme v strojčeku, dáme na plech s cukrom a octom a necháme deň odpočinúť. Potom ich v trúbe odparujeme 2,5 hodiny, pokiaľ bude hmota hustá. Dáme do sklenených fľašiek a sterilizujeme pri teplote 170 °C počas 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Demcakova.Alena
28.8.2013 21:14 | |
+14 -4
Zdá sa to byť dobrý recept. Idem ho vyskúšať, len neviem sterilizovať v rúre. Poradí mi niekto ako na to_ Ďakujem
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.