Pridať recept

Rybacia tempura

24
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
ryba
1 lístok
nora
1 PL
múka tempura

Cesto

1 hrnček
ľadová voda  
2 hrnčeky
múka tempura
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Rybu pokrájame na menšie kúsky a odložíme. Nori nožnicami postriháme. Na tanieri ich zmiešame s lyžicou múky tempura.
 
2.
Na prípravu cestíčka ľadovú vodu rýchlo zmiešame s múkou tempura. Zmes bude trocha hrudkovitá. Ak je príliš hustá, pridáme viac vody. Panvicu s hrubým dnom naplníme do 1/3 olejom a zohrejeme na teplotu 180 °C. Olej je pripravený, ak doň vložíme 1/4 lyžičky cesta, a to si zachová tvar, zasyčí a vypláva na hladinu.
3.
Kúsky ryby po dávkach obalíme v nori s múkou, potom v cestíčku. Vyprážame do zlatista, potom necháme odkvapkať na pokrčených papierových utierkach. Osolíme. Udržiavame teplé v jednej vrstve na plechu v rúre pri teplote 120 °C. Podávame s paradajkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať