Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavý jablkový koláč

8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

400 g
polohrubá múka
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
200 g
maslo
230 g
práškový cukor
2 ks
vajce

Plnka:

1 kg
jablko
1 ks
citrón
100 g
mleté mandle
30 g
puding zlatý klas
1 balíček
škoricový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
60 g
kryštálový cukor
1 PL
maslo

postup

1.

Vo väčšej miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, primiešame na kocky nakrájané maslo, práškový cukor a vajíčka. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 20 minút do chladničky.

2.

Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká ošúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky. Podusíme ich s cukrom na rozpustenom masle. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a zahustíme pudingovým práškom, ktorý rozmiešame v troche studenej vody. Jablkovú plnku odstavíme, dochutíme ju vanilkovým a škoricovým cukrom. Necháme ju vychladnúť a potom primiešame mleté mandle.

3.

Cesto vyberieme z chladničky, 2/3 z neho rozvaľkáme a zvyšné cesto si odložíme nabok. Cesto prenesieme pomocou valčeka na plech, vystelieme ním spodnú časť plechu a tak isto aj boky. Na cesto navrstvíme jablkovú plnku a na ňu nastrúhame zvyšnú časť cesta.

4.

Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 50 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.