Pridať recept

Syrový koláč so slaninou a feferónkami

Quiche lorraine with maple cured bacon and cheddar
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

Cesto:

250 g
polohrubá múka
300 g
biely jogurt
1 ks
vajce
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
soľ

Plnka:

130 g
olomoucké syrečky
1 štipka
rasca
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
soľ
150 g
slanina
3 ks
feferónka

postup

1.

Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, primiešame jogurt, soľ a vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou.

 
2.

Na cesto dáme nastrúhané syrčeky, na tenké plátky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájané feferónky. Zmes dochutíme soľou, korením, rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať