Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jednoduchá musaka

ingrediencie

40 g
masť
40 g
cibuľa
1 ks
cesnakové strúčiky
400 g
baranie mäso
2 ks
baklažán
1,5 dl
mlieko
3 ks
vaječný žĺtok
40 g
hladká múka
podľa chuti
soľ, olej a múka na opečenie

postup

1.
Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, osolíme a podusíme. Baklažány olúpeme, pokrájame na plátky, osolíme, obalíme múkou a opečieme na rozpálenom oleji.
2.
Do vymasteného a múkou vysypaného pekáča striedavo ukladáme vrstvu zomletého mäsa a vrstvu opečených baklažánov.
3.
Vrstvy striedame, až kým všetko nespotrebujeme. Vložíme do rúry a pomaly pečieme. Pred dopečením pekáč vyberieme, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, vložíme do rúry a dopečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.