Pridať recept

Broskyňový koláč so želatínou a tvarohom

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
polohrubá múka
130 g
maslo
60 g
práškový cukor
1 ks
vajce

Plnka:

500 g
jemný tvaroh
120 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
4 ks
vajce
2 balíčky
puding zlatý klas

Na ozdobu:

1 konzerva
broskyňový kompót
1 balíček
tortové želé

postup

1.

V miske zmiešame múku, maslo, cukor, vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a preložíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme ho piecť na 10 minút do vyhriatej rúry.

 
2.

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, rozšľahanými vajíčkami a s pudingovým práškom.

3.

Predpečené cesto vyberieme z rúry, potrieme ho tvarohovou plnkou a dáme opäť piecť. Tentoraz ho pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút.

4.

Upečený koláč necháme vychladnúť a medzitým si nakrájame broskyne a podľa návodu pripravíme tortové želé. Broskyne poukladáme na koláč a zalejeme ich želé. Koláč dáme stuhnúť do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať