Hrušky na víne s krémom
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hruška
Sirup:
1
liter
červené víno
500
ml
voda
150
g
práškový cukor
2
ks
škorica
1/2
ks
citrón
1/2
ks
čili paprička
Krém:
125
ml
Mascarpone
100
ml
smotanový jogurt
2
PL
med
postup
1.
Hrušky olúpeme tak, aby nám na nich zostali stopky.
2.
Do hrnca nalejeme víno a vodu. Pridáme škoricu, citrónovú šťavu, čili papričku a sirup privedieme k varu. Pridáme k nemu hrušky a na miernom ohni ich varíme približne 5 minút. Počas varenia ich občas obrátime. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.
3.
Sirup na miernom ohni varíme, dokým nám z neho neostane približne polovičné množstvo. Potom vyberieme škoricu, čili papričku a necháme v ňom rozpustiť cukor. Premiešame ho a necháme vychladnúť.
4.
V miske zmiešame mascarpone, smotanový jogurt a podľa chuti pridáme med. Hrušky podávame s krémom, poliate sirupom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.