Pridať recept

Hrušky na víne s krémom

ingrediencie

4 ks
hruška

Sirup:

1 liter
červené víno
500 ml
voda
150 g
práškový cukor
2 ks
škorica
1/2 ks
citrón
1/2 ks
čili paprička

Krém:

125 ml
Mascarpone
100 ml
smotanový jogurt
2 PL
med

postup

1.

Hrušky olúpeme tak, aby nám na nich zostali stopky.

 
2.

Do hrnca nalejeme víno a vodu. Pridáme škoricu, citrónovú šťavu, čili papričku a sirup privedieme k varu. Pridáme k nemu hrušky a na miernom ohni ich varíme približne 5 minút. Počas varenia ich občas obrátime. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.

3.

Sirup na miernom ohni varíme, dokým nám z neho neostane približne polovičné množstvo. Potom vyberieme škoricu, čili papričku a necháme v ňom rozpustiť cukor. Premiešame ho a necháme vychladnúť.

4.

V miske zmiešame mascarpone, smotanový jogurt a podľa chuti pridáme med. Hrušky podávame s krémom, poliate sirupom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať