Pridať recept

FOTORECEPT: Cuketa a´la carbonara

3
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špagety
2 ks
žĺtok
100 ml
smotana na šľahanie
2 ks
mladá cuketa
slanina
40 g
parmezán
soľ
mleté čierne korene
tymian

postup

1.
Suroviny.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
 
2.
Mladé cukety nakrájame na kocky.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
3.
Slaninku vyškvaríme, pridáme cuketu, ochutíme korením a tymiánom. Smažíme niekoľko minút.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
4.
Syr nastrúhame, žltky zmiešame so smotanou a pridáme parmezán - to je naša omáčka.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
5.
Špagety uvaríme v slanej vode.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
6.
Scedené špagety primiešame do cuketovej zmesi.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
7.
Zalejeme smotanovou omáčkou.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
8.
Poriadne premiešame. Na tanieri ich posypeme parmezánom.
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Fotorecept: Cuketa a´la carbonara
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
N.ada
5.3.2015 18:49 | |
+2 -0
výborne boli :)
eruska25
10.1.2015 09:25 | |
+1 -2
Asi sa obávaš surových žĺtkov. Ale nemôže sa nič stať, pretože cukety sú vriace, špagety tiež. A keď na to nalejeme omáčku, dobre premiešame, tie žĺtky sa akoby v tom uvarili.
N.ada
9.1.2015 15:53 | |
+0 -0
do omáčky musia tie žĺtka?
Podobné články
Ingredients laid out for spaghetti carbonara
Talianske špagety Carbonara, už žiadne cestoviny s vajíčkom!
Hriešne hebké a krémové, presne také sú špagety “karbonára“, ktoré si Vaša rodina zamiluje. Na ich...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Špagety carbonara
Žiadna smotana, žiadna praženica! Takto varí špagety CARBONARA najznámejší šéfkuchár. Vždy užasne krémové a hotové behom pár minút
Tak jemné, krémové a predsa bez smotany! Tajomstvo šéfkuchára, ako pripraviť vždy dokonalé Carbonara.
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...