Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pórková polievka

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
pór
750 g
zemiaky
60 g
maslo
3 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
500 ml
slepačí vývar
50 g
ovsené vločky
1 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
muškátový orech
500 ml
mlieko
pažitka

postup

1.
Cibuľku očistíme a nadrobno si nakrájame. Pórky nakrájame na kolieska. Spolu opražíme na masle do sklovita. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a pridáme k pórku s cibuľkou a pražíme 5 minút. Postupne pridávame vločky a prelisovaný cesnak a premiešame. Prilejeme vývar s mliekom.
2.
Varíme 30 minút, kým zemiaky nezmäknú a polievka nezhustne. Polievku dochutíme strúhaným muškátom a čiernym korením. Posypeme nasekanou pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...