Pridať recept

Džuveč

Kolozsvari Kaposzta - Varza a la Cluj, layered sour cabbage
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
300 g
zelená paprika
200 g
cibuľa
200 g
paradajka
100 g
fazuľový struk
80 g
ryža
80 g
olej
40 g
rajčiakový pretlak
20 g
cesnaku
8 g
mletá červená paprika
1 ks
baklažán
ks
mleté čierne korenie
ks
soľ
ks
kôpor

postup

1.

Na drobné kocky pokrájame mäso a vložíme do rozpáleného oleja prípadne masti, posolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Z tuku vyberieme opečené mäso. Na tom istom tuku zapeníme do zlatožlta pokrájanú cibuľku, poprášime mletou paprikou, pridáme rajčiakový pretlak, zalejeme horúcou vodou a všetko krátko povaríme. Vložíme opečené mäso, ktoré v tejto šťave podusíme 10 minút.

 
2.

Vyberieme do čistej rajnice, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, rajčiaky pokrájané na štvrťky a papriku pokrájanú na pásiky. Potom pridáme uvarenú ryžu a zalejeme zvyškom rajčiakovej opaprikovanej šťavy. Posolíme a zapečieme v rúre. Obsah nemiešame, len občas ho trošku potrasieme. Naberačkou kladieme na teplý tanier a posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...