Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jarné rolky

20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
sušené čínske huby
1 PL
olej
2 strúčiky
cesnak
1 PL
strúhaný ďumbier
150 g
tofu
1 ks
mrkva
70 g
vodné orechy
6 ks
mladé cibuľky
150 g
čínska kapusta
1 PL
sójová omáčka
1 PL
kukuričná múka
10 ks
obaly na jarné rolky
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Sušené huby na 20 minút namočíme do horúcej vody. Osušíme ich a vyžmýkame, aby sa zabvili prebytočnej tekutiny. Klobúčiky húb pokrájame a tvrdé hlúbiky vyhodíme.
2.
Lyžicu oleja rozohrejeme vo veľkom woku, ktorým trocha potrasieme, aby sa pokrylo dno aj bočné steny. Cesnak, ďumbier, tofu, mrkvu a vodné orechy za stáleho miešania pražíme na silnom ohni 30 sekúnd. Pridáme mladú cibuľku aj kapustu a pražíme 1 minútu, alebo kým kapusta nezmäkne. Pridáme sójovú omáčku a trochu soli, biele korenie a cukor podľa chuti. Necháme vychladnúť. Pridáme pokrájané huby.
3.
Kukuričnú múku zmiešame s 2 lyžicami vody, aby vznikla kaša. Kým pracujeme, obaly na jarné rolky necháme prikryté čistou vlhkou utierkou. Na pracovnú plochu položíme na seba dva obaly. Do stredu dáme plnku a zrolujeme. Pri rolovaní zahýname bočné strany.
4.
Hlbokú panvicu s hrubým dnom naplníme do 1/3 olejom a zohrejeme na teplotu 180 °C. Jarné zvitky vyprážame 3 minúty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.