Pridať recept

Taštičky so špenátom

30
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Plnka

1 PL
arašidový olej
1 PL
sezamový olej
1 strúčik
cesnaku
30 g
vodný špenát
1 PL
sójová omáčka

Cesto

2 hrnčeky
ryžová múka
2/3 hrnčekov
manioková múka
1 PL
lepkavá ryžová múka

postup

1.
Na prípravu plnky vo woku na miernom ohni až slabom ohni zohrejeme oba oleje. Pridáme cesnak a za stáleho miešania pražíme 1 minútu. Pridáme špenát, sójovú omáčku a pražíme 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme 5 minút vychladnúť. Všetku tekutinu scedíme.
 
2.
Prísady na prípravu cesta zmiešame vo veľkej rajnici s 2 a pol hrnčekmi vody. Miešame, aby v ceste neostali hrčky. Varíme 10 minút. Zmes vyklopíme a necháme 10 minút chladnúť. Pomúčenými rukami cesto miesime 10 minút. Rozdelíme ho na dve časti a jednu prikryjeme mikroténovou fóliou.
3.
Cesto vyvaľkáme a formičkou z neho vykrajujeme kolieska, do stredu ktorých dáme plnku a uzavrieme druhým kruhom. Pražíme na oleji a podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.