Hubové kroketky
36
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
90
g
maslo
1
ks
cibuľka
110
g
huby
3/4
hrnček
hladká múka
1
hrnček
mlieko
3/4
hrnček
slepačí vývar
2
ks
vajce
1/2
hrnček
strúhanka
trochu
olivový olej
1
ks
syr Eidam
postup
1.
Na slabom ohni roztopíme maslo a cibuľu opražíme do sklovita. Pridáme huby a za občasného miešania pražíme na slabom ohni 5 minút. Pridáme múku a miešame 1 minútu na miernom ohni, kým nie je zmes suchá, drobivá a nezačína meniť farbu.
2.
Panvicu odstavíme z ohňa a postupne vmiešame mlieko aj vývar. Vrátime na oheň a miešame, kým zmes nezovrie a nezhustne. Pridáme nastrúhaný syr a necháme 2 hodiny chladnúť.
3.
Keď je zmes úplne studená, tvarujeme z nej kroketky.
4.
Do troch plytkých misiek dáme zvyšnú múku, vyšľaháme vajcia a strúhanku. Krokety obaľujeme v múke, vajci a strúhanke. Na panvici ich pražíme 3 minúty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.