Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cuketový koláč s drobným ovocím a krémom

ingrediencie

300 g
cuketa
150 g
maslo
300 g
cukor
250 g
hladká múka
1 PL
kakaový likér
2 ks
vajcia
1 ČL
jedlá sóda
500 g
cmár
trochu
vanilkový extrakt

Na krém

200 g
smotana na šľahanie
250 g
nizkotucny hladky tvaroh
500 g
syr Mascarpone
pomarancova kora z 1 pomaranca
stava z 1 limety
1 balíček
vanilínový cukor
50 g
práškový cukor

Na oblozenie

drobne cerstve ovocie jahody, egrese, ribezle, cucoriedku a pod
1/2 balíček
tortové želé Dr Oetker
2 PL
cukor

postup

1.
Cuketu ocistime, ak ma pavucinovy stred, tak ho odstranime a nastruhame ju na velkej slzicke. Nechame ju odstat. Maslo nechame uplne povolit a vyslahame ho s cukrom do penista. Po jednom zaslahame vajcia. Pridame polovicu cmaru a vsetko preslahame. Pridame vsetky sypke suroviny….preosiatu muku, kakao a jedlu sodu. Zamiesavame a podla potreby prilievame cmar..aby sme nemali cesto na korpus huste. Ja som dala uplne vsetko. Na zaver pridame vanilkovu esenciu. Cuketu dobre vyzmykame a vmiesame k cestu
2.
Plech vymazeme maslom a vysypeme hrubou mukou. Do plechu vylejeme cesto.
3.
Vlozime do vyhriatej rury na 200 a pecieme cca 30 minut, resp. podla Vasej rury. Po upeceni vyberieme a nechame vychladnut. Zo smotany a jednej lyzicky cukru vyslahame tuhu slahacku. Tvaroh, mascarpone, pomarancovu koru, cukor, limetovu stavu a vanilkovu esenciu vyslahame do kremu a zapracujeme do neho slahacku. Ak je Vam malo sladke, tak si pridajte praskovy cukor. Krem natrieme na vychladnuty korpus a rozdelime si ho na stvorce.
4.
Ovocie umyjeme, ocistime, ak treba nakrajame a uhladne naaranzujeme na kocky. 200 ml vody zmiesame s polovicou zele v prasku a dvoma lyzicami cukru. Nechame zvarit pocas miesania a tesne pred tym ako zacne vriet, tak vypneme. Nechame trosku vychladnut a stetcom nanesieme zelatinu na ovocie. Nechame poriadne zachladit a krajame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.