Pridať recept

Lotrinský kiš

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
slanina
150 g
údený syr
2 ks
cibuľa
1 balíček
lístkové cesto
5 ks
vajce
100 ml
mlieko
1 PL
olej
korenie biele mleté
soľ

postup

1.
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozložíme ho do okrúhlej formy, ktorú vyložíme papierom na pečenie. Nakrájame cibuľu, ktorú orestujeme na oleji a pridáme k nej na prúžky nakrájanú slaninu. Takúto zmes rozložíme na cesto a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.
 
2.
V miske vyšľaháme mlieko a vajcia, pridáme biele korenie, mierne osolíme a touto zmesou zalejeme koláč. Budeme ho piecť 15 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 220°C. Koláč budeme dopekať pri teplote 180°C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!