Šľahačkový broskyňový koláč
ingrediencie
Cesto:
Plnka:
Poleva:
postup
Vajíčka zmiešame s cukrom.
Pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, vanilkový puding a všetko spolu dobre premiešame.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme ho vo vyhriatej rúre.
Keď je cesto upečené dozlatista a trochu vychladnuté, pokvapkáme ho troškou kompótovej šťavy.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom na hustú šľahačku a natrieme ňou upečené cesto. Takto predpripravený koláč dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.
Podľa návodu na obale si uvaríme z kompótovej šťavy, vody a želatínového prášku želatínu.
Navrch koláča poukladáme kúsky broskýň a zalejeme ich želatínou.
Koláč dáme opäť stuhnúť do chladničky a pred podávaním ho nakrájame na kocky. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.