Pridať recept

Univerzálna paella

ingrediencie

8 ks
kuracie stehno
2 ks
paprika
2 ks
paradajka
200 g
ryža
3 PL
olej
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
kari korenie
500 ml
kurací vývar
2 PL
sójová omáčka
1 PL
horčica
1 PL
grilovacie korenie
šafrán
mleté čierne korenie

postup

1.
Vo väčšej miske vymiešame suroviny na marinádu (1 lyžica oleja, horčica, sójová omáčka, grilované korenie, šafrán, čierne mleté korenie). Umyjeme kuracie stehná, osušíme, osolíme a vložíme do marinády. Necháme ich odležať v chladničke 12 - 24 hodín.
 
2.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a stehná z oboch strán opečieme do zlata. K mäsu pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Krájame na plátky. Prikryté podusíme 5 minút, následne pridáme očistenú papriku. Po 5 minútach pridáme na kocky nakrájané paradajky.
3.
K mäsu pridáme opláchnutú ryžu, ktorú osolíme a za stáleho miešania ju trochu na miernom ohni opečieme. Ochutíme korením karí, zalejeme vývarom a prikryté podusíme 20 - 30 minút na miernom ohni. Dusíme do vtedy, kým vývar nevsiakne do ryže.
4.
Ku kuraťu sa veľmi hodia aj očistené krevety alebo mušle. Vtedy podávame aj spolu s citrónom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Sójová omáčka
Sójová omáčka nie je iba dochucovadlo: Dôvody, prečo si túto zázračnú surovinu dopriať častejšie! Môžete ňou nahradiť aj soľ
V našej kuchyni používame veľké množstvo byliniek a korenín, ale jedna je predsa len špeciálna. Ktorá to je...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...