Pridať recept

Golubci z mäsa

ingrediencie

500 g
bravčové mäso
500 g
hovädzie mäso
1500 g
biela kapusta
250 g
ryža
100 g
cibuľa
50 g
paradajkový pretlak
2,5 dl
kyslá smotana
150 g
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1 pohár
voda
trochu
múka

postup

1.
Mäso zomelieme na mlynčeku, uvaríme ryžu, necháme vychladnúť a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme jemne nakrájanú cibuľu, spenenú na tuku, osolíme a okoreníme.
 
2.
Potom v horúcej vode povaríme celé kapustné listy, asi 5-7 min, vyberieme ich, necháme vychladnúť, potom ich rozložíme, zrežeme opatrne rebrá, na listy dáme plnku, stočíme do závitkov, opečieme ich na panvici a potom vložíme do kastróla.
3.
Na panvicu nalejeme kyslú smotanu, rajčinový pretlak, pohár vody, pridáme múku, povaríme, osolíme, zalejeme týmto závitky a dusíme zakryté na miernom ohni 30-40 min.
4.
Závitky podávame s omáčkou, v ktorej sa dusili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...