Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový koláč

ingrediencie

500 g
slivky
500 g
polohrubá múka
300 g
kryštálový cukor
250 g
mäkký tvaroh
250 ml
smotana
3 ks
vajce
2 ks
kypriaci prášok
1 ks
vanilkový cukor

Posýpka:

50 g
maslo
4 PL
krupicový cukor
4 PL
hrubá múka
1 PL
mletá škorica

postup

1.

Smotanu vymiešame s tvarohom, pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, múku a kypriaci prášok. Premiešame a cesto nalejeme na plech s vyšším okrajom.

2.

Na cesto rozložíme polovice sliviek, do cesta ich trochu popritláčame. Pripravíme si posýpku tak, že prstami múku premiešame so zmäknutým maslom, cukrom a škoricou. Rovnomerne posypeme cesto so slivkami a pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180°C približne pol hodiny.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?