Pridať recept

Tmavé kuracie krídla

25
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
sušené huby
1/2 hrnček
sójová omáčka
1/4 hrnček
hnedý cukor
2 PL
čínske víno
1 PL
sójová omáčka
1 ČL
sezamový olej
1/4 ČL
čínske korenie
1,4 kg
kuracie krídelka
trochu
ďumbier

postup

1.
Huby vložíme do malej ohňovzdornej misy, zalejeme horúcou vodou a máčame 20 minút, alebo kým nezmäknú. Scedíme a tekutinu odložíme. V malej rajnici ju zmiešame s tmavou sójovou omáčkou, cukrom, vínom, sójovou omáčkou, sezamovým olejom a korením piatich vôní. Zmes za stáleho miešania prevaríme.
 
2.
Kuracie krídla potrieme ďumbierom aj lyžičkou soli a vložíme do veľkej rajnice. Zalejeme sójovou marinádou, pridáme huby a trocha ich premiešame, aby sa rovnomerne pokryli.
3.
Prikryjeme a dusíme na slabom ohni 20 minút. Mäso odstavíme a necháme trochu vyhladnúť. Omáčku necháme vrieť, huby vyhodíme.Kuracie prsia potrieme jemne marinádou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať