Tmavé kuracie krídla
25
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
sušené huby
1/2
hrnček
sójová omáčka
1/4
hrnček
hnedý cukor
2
PL
čínske víno
1
PL
sójová omáčka
1
ČL
sezamový olej
1/4
ČL
čínske korenie
1,4
kg
kuracie krídelka
trochu
ďumbier
postup
1.
Huby vložíme do malej ohňovzdornej misy, zalejeme horúcou vodou a máčame 20 minút, alebo kým nezmäknú. Scedíme a tekutinu odložíme. V malej rajnici ju zmiešame s tmavou sójovou omáčkou, cukrom, vínom, sójovou omáčkou, sezamovým olejom a korením piatich vôní. Zmes za stáleho miešania prevaríme.
2.
Kuracie krídla potrieme ďumbierom aj lyžičkou soli a vložíme do veľkej rajnice. Zalejeme sójovou marinádou, pridáme huby a trocha ich premiešame, aby sa rovnomerne pokryli.
3.
Prikryjeme a dusíme na slabom ohni 20 minút. Mäso odstavíme a necháme trochu vyhladnúť. Omáčku necháme vrieť, huby vyhodíme.Kuracie prsia potrieme jemne marinádou a podávame.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.