Špargľová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
špargľa
30
g
hladká múka
30
g
maslo
ks
petržlenová vňať
ks
muškátový orech
ks
cukor
ks
soľ
postup
1.
Pokrájanú, očistenú a umytú špargľu dáme variť do vriacej vody.
2.
Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vodou, povaríme a pridáme do uvarenej špargle. Okoreníme a posolíme a pridáme pokrájanú petržlenovú vňať.
3.
Chuťovo možno zlepšiť štipkou postrúhaného muškátového orecha a štipkou cukru.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.