Pridať recept

Olivy s provensálskymi bylinkami

ingrediencie

500 g
olivy
1 strúčik
cesnaku
2 ČL
posekaná bazalka
1 ČL
posekaný tymián
1 štipka
rozmarín
1 štipka
majorán
1 štipka
oregano
2 PL
citrónová šťava
1/2 hrnček
olivový olej

postup

1.
Opláchneme a scedíme 500 g olív. Do misy vložíme cesnak, bazalku, tymián, rozmarín, majorán, oregáno a mätu. Pridáme citrónovú šťavu a olivový olej. Premiešame.
 
2.
Olivy aj marinádu vložíme do sterilizovaného pohára so širokým hrdlom a prilejeme toľko olivového oleja, aby boli olivy kompletne pokryté. Uzavrieme a necháme odstáť v chladničke aspoň týždeň. Podávame v izbovej teplote.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.