Olivy s provensálskymi bylinkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
olivy
1
strúčik
cesnaku
2
ČL
posekaná bazalka
1
ČL
posekaný tymián
1
štipka
rozmarín
1
štipka
majorán
1
štipka
oregano
2
PL
citrónová šťava
1/2
hrnček
olivový olej
postup
1.
Opláchneme a scedíme 500 g olív. Do misy vložíme cesnak, bazalku, tymián, rozmarín, majorán, oregáno a mätu. Pridáme citrónovú šťavu a olivový olej. Premiešame.
2.
Olivy aj marinádu vložíme do sterilizovaného pohára so širokým hrdlom a prilejeme toľko olivového oleja, aby boli olivy kompletne pokryté. Uzavrieme a necháme odstáť v chladničke aspoň týždeň. Podávame v izbovej teplote.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.