Pridať recept

Ríbezľový džem

ingrediencie

1 kg
ríbezle
1 ks
Extra želírovací cukor DrOetker

postup

1.
Ríbezle len opláchneme pod vodou a celé (aj so stonkami) dáme variť do hrnca. Po 15 minútach by mali byť rozvarené. Prepasírujeme ich cez husté sitko s gázou.
 
2.
K tejto šťave pridáme želírovací cukor a dáme variť ešte na 10 minút. Ak sa na vrchu robí pena, treba ju pozbierať. Džem nalejeme do pohárov a zatvoríme. Z tejto dávky mi vyšlo cca 6 dcl džemu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.