Pridať recept

Egrešový džem s banánom

ingrediencie

1 kg
egreše
3 ks
menší banán
1 kg
kryštálový cukor
1 balíček
Gelfix Klasik DrOetker

postup

1.
Egreše umyjeme, očistíme od stopiek, pomelieme a prepasírujeme cez sito (nevadí, keď prejde niekoľko jadierok, spolu s dužinou a banánom dávajú džemu zaujímavú štruktúru). Prepasírované plody dáme do hrnca a privedieme k varu.
 
2.
Pridáme Gelfix a cukor podľa návodu na obale. Na koniec pridáme banány narezané na kolieska a ešte 1-2 minúty povaríme. Hotový džem naplníme do pripravených pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.