Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Panenka v slaninovom kabáte s hríbovou omáčkou

3
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčová panenka
6 ks
plátky slaniny
4 ks
hríby
1 PL
hladká múka
50 g
maslo
10 ks
zemiaky
soľ
korenie štvorfarebné
mletá rasca
americké korenie
vegeta

postup

1.
Bravčovú panenku si umyjeme a nakrájame na cca 6 cm kúsky. Z každej strany mäso osolíme a okoreníme korením 4 farieb. Obalíme ho slaninou a prepichneme špáradlami, aby nám slanina držala. Na rozpálenej panvici s trochou oleja ich opečiem z každej strany - cca po 3 minútky. Potom ich dáme na vymastený plech a dáme ešte na cca 15 minút do rúry.
2.
Hríby umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca dáme roztopiť maslo a pridáme k nemu hríby. Troška ich osolíme aby pustili šťavu. Potom prilejeme vodu a ochutíme vegetou. Necháme 15 minút variť na malom plameni. Na záver omáčku zahustíme múkou, ktorú si rozmiešame v troške vody.
3.
Ako príloha sa hodia americké zemiaky. Zemiaky nakrájame na mesiačiky, oslolíme, okoreníme rascou a americkým korením a dáme piecť do rúry, kým nebudú mäkké a chrumkavé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
komornik62
14.1.2016 16:12 | |
+22 -5
každí píše, že taká panenka, hentaká panenka a nik presne nevie, že čo tá panekna je. a tí čo to vedia čušia. panenka je dva kúsky mäsa z ktorého neupečiete nič moc. ak je sviečkovica, tak to nemôýeme volať, že panenka.
1zuzka8
7.1.2017 08:53 | |
+4 -1
Panenka je nieco ako svieckovica ale z prasiatka. Je to kusok maska takeho cisteho a chudeho na bravcovom kare.. je lahodne ale neviem ci je ho vhodne tak dlho pripravovat. Podla mna sa vysusi. Uplne staci le uprava na panvici..
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...