Tvarohový nákyp so špenátom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
tvaroh
1/2
liter
kyslá smotana
5
ks
vajce
500
g
špenát
100
g
syr
200
g
maslo
200
g
krupica
100
g
cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Žĺtky vymiešame s polovicou masla a cukrom, pridáme prepasírovaný tvaroh, krupicu, soľ a nadrobno posekaný umytý špenát. Všetko dobre zamiešame a pridáme tuhý sneh z bielkov.
2.
Cesto rozotrieme na vymastený pekáč, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme maslom a v rúre asi 30 min pečieme.
3.
Upečený nákyp polejeme maslom a podávame so studenou smotanou.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

kuchtik1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.