Šťavnaté špaldové slivkové gule, FOTORECEPT
22
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
kg
zemiak
500
g
špaldová múka
1
štipka
soľ
22
ks
slivky
150
g
maslo
150
g
mak
slivkový lekvár
postup
Jesenná klasika v zdravšej podobe.
1.
Najprv uvaríme zemiaky, potom vodu zlejeme a zemiaky poriadne popučíme.
2.
Postupne pridávame múku a spracujeme tuhé cesto.
3.
Cesto rozdelíme na 2 časti a jednotlivé časti rozvaľkáme na tenký plát. Slivky vykôstkujeme a do každej dáme kúsok lekváru.
5.
Takto nachystané gule klademie do vriacej vody. Varíme, pokým nám vyplávajú na povrch.
6.
Uvarené gule polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom, prípadne aj práškovým cukrom.
7.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.