Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý slivkový koláč

ingrediencie

300 g
hladká múka
40 g
práškový cukor
40 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
1 dl
mlieko
ks
slivky
ks
soľ

Kvások:

60 g
hladká múka
20 g
droždie
20 g
práškový cukor
2 dl
mlieko

postup

1.

Najskôr si pripravíme kvások z mlieka, droždia, cukru a múky. Necháme ho vykysnúť.

2.

Múku preosejeme a zamiešame do nej soľ, žĺtky, vlažné mlieko a rozpustené a trošku prihriate (nie horúce) maslo, cukor a vykysnutý kvások. Spolu dôkladne prepracujeme a urobíme okrúhly bochník a ten prikryjeme a necháme vykysnúť v teplej miestnosti.

3.

Potom ho rukou roztlačíme tak, aby cesto zaplnilo celý plech. Navrch rozložíme rozpolené slivky a posypeme cukrom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre. Slivky môžme posypať aj pomletými orechmi či strúhankou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.