Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medový mrežovník

ingrediencie

200 g
cukor
100 g
stužený pokrmový tuk
1/2 kg
múka
2 KL
med
2 KL
mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
mletá škorica
1 ks
vajce
citrónová kôra
lekvár

postup

1.

Múku preosejeme a pridáme do nej cukor, sódu, mletú škoricu, citrónovú kôru, tuk rozdrobíme do múky, primiešame žĺtok, mlieko a med a vypracujeme cesto.

2.

Cesto potom rozdelíme na dve časti. Jeden vyvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme lekvárom, z druhého dielu vyformujeme prúžky, ktoré rozložíme na seba kolmo. Upečieme do ružova. 

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
148terka148
15.1.2018 21:49 | |
+1 -0
Nič moc. A ten recept neni dobry lebo som tam musela pridavat aj mlieko aj med aj muku aby z toho vzniklo cesto.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...