Pridať recept

FOTORECEPT: Žinčica

ingrediencie

srvátka

postup

1.
Pri výrobe syra nám ostane po scedení srvátka.
Fotorecept: Žinčica
Fotorecept: Žinčica
Zdroj: masla
 
2.
Zohrievame na 85°C. Vieme to určiť aj bez teplomeru, na hladine sa nám vyzráža bielkovina - vytvoria sa hrudky. Nezohrievame viac, ináč by bola žinčica suchá.
Fotorecept: Žinčica
Fotorecept: Žinčica
Zdroj: masla
3.
Z hladiny pozbierame naberačkou žinčicu (srvátku spolu so zrazeninou).
Fotorecept: Žinčica
Fotorecept: Žinčica
Zdroj: masla
4.
Odobratú žinčicu necháme vychladnúť.
Fotorecept: Žinčica
Fotorecept: Žinčica
Zdroj: masla
5.
Po vychladnutí zlejeme do fľašky alebo džbánu a dáme do chladničky. Kto má rád kyslú žinčicu, nechajte žinčicu zrieť pri izbovej teplote 1 až 2 dni.
Fotorecept: Žinčica
Fotorecept: Žinčica
Zdroj: masla
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
monty555
6.5.2019 18:21 | |
+3 -9
No tento recept nezodpovedá tomu čo je tam nafotene. Na prvých obrázkoch je očividne mlieko a nie srvatka. Z desať litrov mlieka je asi liter dobrej živice podľa postupu ako je tu napísané