Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Detská piškótová torta s ovocím a Nutellou

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
120 g
cukor práškový
1 balíček
vanilínový cukor DrOetker
6 PL
horúca voda
120 g
múka polohrubá
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker

Naplň

3 PL
Nutella
300 g
mandarínky
200 g
jahodový jogurt
250 g
tvaroh
1 PL
cukor práškový
1 balíček
želatínový stužovač DrOetker
150 ml
voda
250 g
jahody
2 ks
banán

Na polevu

1 balíček
červené tortové želé DrOetker
250 ml
voda
2 PL
cukor práškový

postup

1.
Na prípravu cesta oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypeme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme vidličkou do peny. Pridáme vriacu vodu. Múku premiešame s kypriacim práškom a prisypeme k žĺtkovej hmote. Všetko vareškou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.
2.
Cesto nalejeme do tukom vymastenej formy (Ø 26 cm) a pečieme v predhriatej rúre. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
3.
Korpus necháme vo forme čiastočne vychladnúť, potom ho potrieme Nutellou. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť. Na korpus nasadíme očistený okraj formy.
4.
Mandarínky olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a pokladieme na stuhnutú Nutellu. V miske rozmiešame jahodový jogurt s tvarohom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovo-tvarohovej náplne. Plnkou tortu potrieme a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
5.
Na vrch torty poukladáme na plátky nakrájané jahody a banány. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch torty ním polejeme. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.
6.
Tip: Torta najlepšie chutí na druhý deň.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.