Pridať recept

Šampiňónová polievka

ingrediencie

500 g
šampiňóny
40 g
tuk
30 g
hladká múka
1 liter
mäsový vývar
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor

postup

1.
Múku zľahka opražíme na tuku, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dochutíme cukrom.
 
2.
Niekoľko očistených šampiňónov iba rozpolíme, zvyšné šampiňóny pokrájame na menšie plátky, všetky spolu pridáme do vývaru a varíme 10 min.
3.
Potom rozpolené šampiňóny vyberieme a polievku pretlačíme cez sto alebo rozmixujeme.
4.
Nakoniec pridáme na plátky nakrájané rozpolené šampiňóny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať