Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Banánové pokušenie

30
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

460 g
hlaldká múka
360 g
práškový cukor
4 ks
vajcia
4 PL
kakaa
300 ml
rastlinný olej
400 ml
plnotučného mlieka
2 ks
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

4 ks
smotana na šľahanie
4 PL
cukor práškový
4 ks
smeta-fix
6 ks
banány

postup

1.
Vajcia zmiešame najskôr s cukrom, potom pridávame postupne múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a medzi to vmiešavame mlieko. Nakoniec pridáme olej. Dno plechu vymastíme margarínom a vysypeme múkou. Pečieme pri teplote cca 160°C asi 15-20 min.
2.
Kým nám korpus vychladne šľahačkovú smotanu vymiešame s cukrom a smeta-fixom. Po vychladnutí korpus vydlabeme. Na dno koprusu dáme malé množstvo krému a naň uložíme banány prekrojené na polovicu. Zvyšný krém navrtsvíme na banány a vydlabané cesto naň poukladáme. Necháme vychladiť asi 2-4 hodinky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
9PUSINKA6.6
13.9.2016 13:15 | |
+16 -4
baby co nechapete je to krtková torta na plechu,vydlabete stredok ale len do polovice a okraje nechate aspon 2cm,, vsak nejake cesto musi ostat aj v strede a tu cast co vydlabete tak rozvrmite navrch to sa nema az dole ku plechu len do 1/2 plechu
mickua
5.12.2014 09:37 | |
+21 -24
Mám vydlabať celý korpus či len okraje? Lebo ked ho vydlabem celý tak neviem či bude držať pokope spodná časť korpusu.
Nana609
4.6.2016 12:50 | |
+2 -9
Ani ja nechapem.
opal8
16.11.2014 20:22 | |
+19 -12
vyzerá to ako krtkova torta, len na ležato :-))) urobím to nabudúce takto, asi sa to bude lepšie krájať a servírovať...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.