Pridať recept

Domáca sacherka

ingrediencie

8 ks
vajec
200 g
krupicový cukor
60 g
čokoládový prášok
120 g
hladká múka
100 g
maslo
50 g
piškótová strúhanka
1 šálka
marhuľová marmeláda
200 g
čokoládová poleva

postup

1.
Dno tortovej formy vymastíme. Rúru vyhrejeme na 200°C. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame do penista so 100g cukru. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej masy pridáme čokoládový prášok s múkou, rozpustené maslo, piškótovú strúhanku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme 40 min. na druhej priečke odspodu.
 
2.
Po dopečení tortu necháme najmenej 4 hodiny odležať. Potom tortu rozrežeme, naplníme ohriatou marmeládou a potrieme ňou aj vrch a bočné steny torty. Čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli a a potrieme ňou celú tortu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať