Hovädzie mäso na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso
60
g
údená slanina
40
g
masť
80
g
cibuľa
60
g
mrkva
40
g
petržlen
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
celé čierne korenie
trochu
nové korenie
trochu
bobkový list
2
dl
kyslá smotana
30
g
hladká múka
15
g
cukor
1/2
ks
citrón
postup
1.
Hovädzie mäso prešpikujeme údenou slaninou.
2.
Z cibule, koreňovej zeleniny a masti pripravíme základ, do ktorého vložíme osolené a okorenené mäso. Krátko podusíme, polejeme vodou, pridáme bobkový list, kôru postrúhanú z dôkladne umytého citróna a celé čierne i nové korenie. Mäso dusíme prikryté a občas ho podlejeme, aby sa nepripálilo.
3.
Keď je mäkké, vyberieme ho, šťavu zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou, osladíme, dobre premiešame, povaríme, pretlačíme cez sito, pridáme ešte postrúhanú citrónovú kôru a nalejeme do omáčnika.
4.
Mäso pokrájame na porcie, uložíme na taniere a zalejeme omáčkou. Podávame so žemľovými knedľami, s dusenou ryžou alebo cestovinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.