Pridať recept

Hovädzie mäso na smotane

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso
60 g
údená slanina
40 g
masť
80 g
cibuľa
60 g
mrkva
40 g
petržlen
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
celé čierne korenie
trochu
nové korenie
trochu
bobkový list
2 dl
kyslá smotana
30 g
hladká múka
15 g
cukor
1/2 ks
citrón

postup

1.
Hovädzie mäso prešpikujeme údenou slaninou.
 
2.
Z cibule, koreňovej zeleniny a masti pripravíme základ, do ktorého vložíme osolené a okorenené mäso. Krátko podusíme, polejeme vodou, pridáme bobkový list, kôru postrúhanú z dôkladne umytého citróna a celé čierne i nové korenie. Mäso dusíme prikryté a občas ho podlejeme, aby sa nepripálilo.
3.
Keď je mäkké, vyberieme ho, šťavu zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou, osladíme, dobre premiešame, povaríme, pretlačíme cez sito, pridáme ešte postrúhanú citrónovú kôru a nalejeme do omáčnika.
4.
Mäso pokrájame na porcie, uložíme na taniere a zalejeme omáčkou. Podávame so žemľovými knedľami, s dusenou ryžou alebo cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať