Hubový guláš
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
čerstvé huby
500
g
zemiaky
300
ml
lečo
100
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
1
PL
hrubá múka
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
nové korenie
trochu
bobkový list
podľa chuti
majorán
podľa chuti
borievka
podľa chuti
rasca
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
soľ
postup
1.
V kotlíku najskôr speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a slaninu, pridáme pokrájané huby a restujeme, kým sa nevyparí voda.
2.
Dochutíme soľou, paprikou, korením, rascou, borievkou, vegetou, bobkovým listom a pridáme lečo. Všetko dobre premiešame, zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 45 min.
3.
Potom podľa potreby dolejeme vodu a pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky.
4.
Keď zmäknú, guláš zahustíme múkou, dochutíme majoránom a podávame s čerstvým chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.