Pridať recept

Kuracina pod perinou

8
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
zemiaky
700 g
kuracie prsia
mleté čierne korenie
soľ
100 ml
mlieko
1 ks
vajce
50 g
strúhaný syr

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich, pridáme horúce mlieko, maslo, rozšľahané vajce a vypracujeme hladkú kašu.
 
2.
Mäso pokrájame na menšie rezne, posypeme ich korením a opražíme ich. Polovicu zemiakovej kaše rozotrieme na vymastený pekáč, poukladáme na ňu mäso. Polejeme ho výpekom, zakryjeme druhou polovicou kaše.
3.
Pred dokončením povrch posypeme postrúhaným syrom. Pečieme asi 25 min. pri teplote 200- 220◦C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičná zemiaková fučka, chamuľa
Kedysi jedlo chudobných, dnes rodinný poklad! Babičkina CHAMUĽA či zemiaková FUČKA si pohár kyslého mlieka či žinčice priam pýta!
Najjednoduchšie jedlo na svete a pritom neskutočná pochúťka. Staré mamy vedeli, čo pripraviť, aby všetkým chutilo!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...