Hubová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
lístkové cesto
500
g
čerstvé huby
1
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
40
g
maslo
trochu
hladká múka
1
šálka
smotana
trochu
citrónová šťava
trochu
petržlenová vňať
1
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
Dve tretiny schladeného lístkového cesta vyvaľkáme na kruh s priemerom 25 cm, ktorý vložíme do tortovej formy a husto popicháme vidličkou. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme tenší, ale rovnako veľký kruh a odložíme ho.
2.
Huby očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a udusíme na masle spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno. Potom zmes trochu pomúčime tak, aby vzniklo husté, kašovité ragú, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno a premiešame.
3.
Cesto v tortovej forme naplníme plnkou, prikryjeme tenším cestom, na okrajoch pevne pritlačíme, povrch natrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre - asi pol hodiny.
4.
Podávame teplé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.