Pridať recept

Hubový závin

ingrediencie

podľa chuti
soľ
40 g
tuk
500 g
čerstvé huby
2 ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
trochu
nasekaná petržlenová vňať
50 g
maslo na poliatie
1 šálka
smotana
300 g
polohrubá múka
30 g
olej

postup

1.
Z múky, oleja, zo soli a z trochy vody pripravíme polotuhé cesto, ktoré prikryjeme a necháme pol hodiny odležať.
 
2.
Huby očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké plátky a udusíme na tuku spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno. Nakoniec plnku okoreníme a ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
3.
Cesto na pomúčenom obruse rozvaľkáme, vytiahneme, pokvapkáme roztopeným maslom, rovnomerne natrieme hubovou plnkou a na ňu rozdelíme smotanu.
4.
Potom cesto pomocou obrusa stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme maslom a upečieme v horúcej rúre do zlatohneda.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať