Hubový závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
soľ
40
g
tuk
500
g
čerstvé huby
2
ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
trochu
nasekaná petržlenová vňať
50
g
maslo na poliatie
1
šálka
smotana
300
g
polohrubá múka
30
g
olej
postup
1.
Z múky, oleja, zo soli a z trochy vody pripravíme polotuhé cesto, ktoré prikryjeme a necháme pol hodiny odležať.
2.
Huby očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké plátky a udusíme na tuku spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno. Nakoniec plnku okoreníme a ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
3.
Cesto na pomúčenom obruse rozvaľkáme, vytiahneme, pokvapkáme roztopeným maslom, rovnomerne natrieme hubovou plnkou a na ňu rozdelíme smotanu.
4.
Potom cesto pomocou obrusa stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme maslom a upečieme v horúcej rúre do zlatohneda.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.