Opitá hruška s vanilkovou zmrzlinou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
hruška
500
ml
červená víno
1
ks
celá škorica
100
ml
malinová šťava
150
g
kryštálový cukor
2
ks
badián
150
g
maslo
2
ks
kardamón
500
ml
vanilková zmrzlina
1
PL
mandľové lupienky
trochu
medovka
postup
1.
Hrušky s vínom servírujeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny, mandľovými lupienkami a čerstvými bylinkami.
2.
Hrušky ošúpeme tak, aby nám ostala stonka. Do hrnca nalejeme červené víno, malinovú šťavu, pridáme badián, klinčeky, kryštálový cukor, kardamón a maslo. Pridáme hrušky a na miernom ohni ich varíme približne 10 minút.
3.
Hrušky vyberieme na tanier,víno zredukujeme varom. Potom víno odstavíme, vložíme doň hrušky a necháme ich takto v chlade odstáť približne 3 hodiny.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.