Pridať recept

Opitá hruška s vanilkovou zmrzlinou

ingrediencie

8 ks
hruška
500 ml
červená víno
1 ks
celá škorica
100 ml
malinová šťava
150 g
kryštálový cukor
2 ks
badián
150 g
maslo
2 ks
kardamón
500 ml
vanilková zmrzlina
1 PL
mandľové lupienky
trochu
medovka

postup

1.
Hrušky s vínom servírujeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny, mandľovými lupienkami a čerstvými bylinkami.
 
2.
Hrušky ošúpeme tak, aby nám ostala stonka. Do hrnca nalejeme červené víno, malinovú šťavu, pridáme badián, klinčeky, kryštálový cukor, kardamón a maslo. Pridáme hrušky a na miernom ohni ich varíme približne 10 minút.
3.
Hrušky vyberieme na tanier,víno zredukujeme varom. Potom víno odstavíme, vložíme doň hrušky a necháme ich takto v chlade odstáť približne 3 hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať