Pridať recept

Šošovicové rizoto

ingrediencie

100 g
ryźa
100 g
masť
podľa chuti
soľ
120 g
šošovica
70 g
zelenina
50 g
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.

Ryžu preberieme, dobre umyjeme, sparíme, opražíme na masti, osolíme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a uvaríme.

 
2.

Osobitne uvaríme prebratú a dobre umytú šošovicu, ale dávame pozor, aby sa nerozvarila.

3.

Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme pokrájanú zeleninu a spolu dusíme.

4.

Potom všetko zmiešame a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.