Pridať recept

Pirohy plnené praženicou

ingrediencie

200 g
zemiaky uvarené v šupke
50 g
hladká múka
3 ks
vajce
30 g
cibuľa
1 PL
čerstvé bylinky
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
20 g
hladká múka
40 g
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Zemiaky v šupke necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame. V panvici na troške oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozšľahané vajíčka dochutené soľou, korením a čerstvými bylinkami. Za stáleho miešania pripravíme praženicu.
 
2.
Pridáme k nim hrubú múku a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme, povykrajujeme z neho kolieska a naplníme ich bylinkovou praženicou. Uzavrieme ich pomocou formičky na pirohy. Pirohy hodíme do vriacej vody a na 3 minúty ich predvaríme.
3.
Pirohy vyberieme, obalíme ich vo hladkej múke, vajíčku a strúhanke. Potom ich opražíme na rozpálenom oleji do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...