Pridať recept

Čokoládový veniec

8
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
120 g
horká čokoláda
40 g
práškový cukor
160 g
krupicový cukor
130 g
polohrubá múka
120 g
maslo

Čokoládová poleva

150 g
tmavá čokoláda
50 g
maslo

postup

1.
Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Odstavíme ju primiešame žĺtky a vyšľaháme hustú penu.
 
2.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Obe hmoty zľahka premiešame a vmiešame múku. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cestom naplníme formu a vložíme ju do predhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 55 minút.
3.
Upečený veniec necháme vychladnúť, potom ho vyklopíme na drevenú dosku. Keď je veniec úplne vychladnutý polejeme ho čokoládovou polevou a necháme ju stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Desať viac či menej tradičných receptov na obľúbenú bábovku.
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Fotorecept:Jemný orechový pletenec.
Overené recepty na bábovky a vence z kysnutého cesta
Veľkonočná nedeľa je ako stvorená na pečenie kysnutých dobrôt, ktoré budú pýchou vášho stola.
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Veľkonočná bábovka
Do veľkonočnej bábovky si pridajte niekoľko lyžičiek. Bude výnimočne nadýchaná a vláčna
Bábovka je jedným z najobľúbenejších koláčov, ktoré sa objavujú na našich veľkonočných stoloch. Je...