Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový koláč s pudingom

8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
hladká múka
1 štipka
soľ
120 g
rastlinný tuk
3 PL
studená voda

Plnka

800 g
jablko
1 ks
citrón
1 balíček
vanilkový puding
40 g
trstinový cukor
1 štipka
škorica

postup

1.
Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Prilejeme vodu, cukor, škoricu a na miernom ohni dusíme. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný v 200 ml studenej vody a varíme, kým zmes nezhustne.
2.
V miske rozmrvíme tuk, pridáme múku, štipku soli, prilejeme vodu a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Jednu časť rozvaľkáme na plát o trošku väčší ako je naša okrúhla forma na pečenie. Plát prenesieme pomocou valčeka a poriadne ho popritláčame k rohom formy. Na cesto navrstvíme jablkovú plnku.
3.
Druhý plát rozvaľkáme a pokrájame na pásiky. Pomocou týchto pásikov spravíme na povrchu koláča mriežku a dáme ho piecť do vyhriatej rúry. Pri teplote 180°C pečieme približne 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?