Pridať recept

Lúpačky

ingrediencie

100 g
kryštálový cukor
1 kocka
droždie
600 g
hladká múka
100 ml
olej
1 štipka
soľ
1 ks
vajce
300 ml
voda
1 hrsť
mletý mak

postup

1.
V miske zmiešame cukor, rozmrvené droždie, hladkú múku, olej a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom ho rozdelíme na 16 rovnakých bochníkov, ktoré rozvaľkáme na placky a zrolujeme do rožtekov.
 
2.
Rožteky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ich ešte 20 minút nakysnúť. V miske si zmiešame žĺtko s mliekom a touto zmesou potrieme pripravené rožteky. Posypeme ich makom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať